onze verhalen en ervaringen

Van timmerman naar teamleider, Misjel Smits timmert aan de weg bij Barli

MISJEL SMITS, 30 jaar
Van timmerman naar teamleider

Van timmerman naar teamleider. Misjel Smits en Dennis van Keppelen sturen sinds november samen Hal 5 aan, een van onze drie assemblagehallen. Een nieuwe hal, een nieuw team en vooral: een nieuwe rol. Misjel als teamleider, Dennis als assistent. Hun verhaal over ontwikkelgesprekken, toekomstplannen, twijfels en vertrouwen.

Ze zijn nét dertig (Misjel in mei, Dennis in juni), geven leiding aan zo’n 40 collega’s en onderaannemers, en zijn samen verantwoordelijk voor het proces en de output van ‘hun’ hal, waar elke maand meer dan 25 kant-en-klare woningen naar buiten rollen.

Ontwikkelgesprek

Het duo maakte sneller dan verwacht de stap van timmerman naar teamleider. Misjel: “Ik ben sinds oktober 2021 timmerman bij Barli. Werken met hout is mijn passie. Bij Barli voelde ik meteen: hier zit ik op mijn plek.” Na de ingebruikname van de nieuwe assemblagehal (Hal 5, januari 2022), maakt Misjel de overstap. Hij beleeft een vliegende start, onder de vleugels van teamleider Eric. Tijdens een ontwikkelgesprek bespreekt hij dat hij best wat meer zou willen doen dan alleen timmeren. Die kans komt al snel…”

Lees hier het hele verhaal van Misjel en Dennis

MARK VAN DEN BERG: van wiskundeles naar puzzelen met de planning

Wekelijks produceert onze houtskeletbouwafdeling 3.500 tot 4.000m2 aan wand-, dak- en vloerelementen. Een enorme hoeveelheid hout, een gigantische groei ten opzichte van twee jaar geleden én een continue uitdaging qua planning. In dat laatste zet Mark van den Berg graag zijn tanden. Daarbij komt zijn ervaring als voormalig wiskundeleraar goed van pas…

Hoe komt een wiskundeleraar bij Barli terecht?

Mark: “Dat was voor mij best een logische stap. Lesgeven is leuk, maar ik werd niet gelukkig van de randzaken. Ik wilde veel liever met mijn handen werken. Ik ben best handig, heb veel geklust, en dus ging ik op zoek naar een baan als timmerman. En toen zag ik de Blue Army-campagne van Barli: ‘Het hele jaar lang werken in je korte broek’.”

Klinkt nog steeds bijzonder: wiskundeleraar wordt timmerman…

“Naast mijn opleiding en baan heb ik altijd veel geklust. Als kind keek ik al geïnteresseerd naar de stratenmaker en de schilder. Of naar mijn opa, die maakte álles zelf. Doordat ik goed kon leren, kreeg ik een vwo-advies en zo liep mijn route anders. En toch… het praktische bleef kriebelen. Een paar jaar terug heb ik een jaren 30-huis volledig gerenoveerd, samen met een kennis. Geweldig om te doen!”

Lees hier het hele verhaal van Mark

Michel is teamleider in een van de assemblagehallen bij modulaire houtbouwer Barli in Uden

Michel Borsje, 34 jaar
teamleider

In augustus 2020 is Michel Borsje begonnen als teamleider in hal 2. Hij zorgt voor het reilen en zeilen binnen de productiehal. Dat gaat van controles tot welzijn van de mensen. Zorgen dat het product tijdig gereed is en anders tijdig anticiperen en bijsturen.

“Toen ik op sollicitatiegesprek kwam en de hal binnenstapte, wist ik het meteen: ‘Dit is wat ik wil!’ Enerzijds vind ik het interessant om aan de operationele kant van het vak te staan, en anderzijds de ontwikkeling van onze mensen te zien en begeleiden.”

Luisteren
“Het is mijn taak om er voor te zorgen dat er een goede groep wordt gevormd die naar elkaar luistert en samenwerkt. Ik voed mijn collega’s met kennis en zij moeten plezier hebben in hun werk. Naar mijn mening wordt er dan ook automatisch harder gewerkt.”

Trots
Ik ben trots op de groepsdynamiek die er heerst. Iedereen is bereid om voor elkaar te werken. Binnen deze groeiende organisatie is iedereen in staat om mee te veranderen en net dat stapje extra te zetten. Samen de schouders eronder: ‘dat is het Blue Army-gevoel!’ 

Gezamenlijk doel
“Wij als bedrijf zijnde hebben een groot gevoel voor een gezamenlijk doel. Iedereen is anders, iedereen is uniek, maar we doen het wel allemaal samen. Het geeft mij dan ook écht een kick als er na een periode van hard werken de units Barli verlaten. Om dan vervolgens ‘s avonds op de Bij Barli-App de foto’s van het resultaat van onze collega’s van de montage voorbij te zien komen, maakt mij extra trots!”