onze verhalen en ervaringen

Barli Blue Army

Jelle van Gerwen, 25 jaar
Trainee processpecialist

Jelle van Gerwen volgde op de HAN in Nijmegen de studie Logistics Management. Tijdens zijn afstudeerstage is hij aan de slag gegaan bij Barli. Zijn onderzoek bestond uit het verhogen van de efficiëntie van de machinale afdeling en het in kaart brengen van verschillende kengetallen in de HSB-afdeling. Na zijn afstudeerstage is hij als Trainee begonnen om zijn onderzoek in de werkelijkheid toe te passen. 

“‘Ons pap’ kent een aantal medewerkers die bij Barli werken en liet mij weten dat Barli een snel groeiend bedrijf is. Hij adviseerde mij om daar eens te solliciteren voor mijn afstudeerstage. Een jaar nadat ik ben begonnen bij Barli, is ‘ons pap’ ook gaan solliciteren en is nu aan het werk als servicemedewerker. Oftewel, we hebben elkaar aan een baan geholpen.”

Kansen
“Nadat ik mijn afstudeerstage had afgerond, kreeg ik de kans om bij Barli te blijven werken als trainee. Op deze manier kon ik de uitkomsten van mijn onderzoek implementeren binnen het bedrijf. Aan de kengetallen hebben we veel gehad en nu zijn we bezig met de calculatie. Hier zijn we nu de kengetallen aan het doorberekenen. Daarnaast hebben wij op de zaag een nieuwe software toegepast om de efficiëntie te verhogen en zijn we in ploegendiensten gaan werken om de productie te kunnen verhogen. Normaal gesproken gooi je je afstudeeropdracht in de kast en kijkt er niemand meer naar. Nu ben je er zelf mee bezig, zijn andere er mee bezig en zie je ook meteen resultaten. Iedereen is ook in staat om er mee aan de slag te gaan.”

Uitdaging
Het is voor mij een uitdaging om bij Barli te werken, omdat er veel variatie bestaat tussen de verschillende projecten. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, zo snel mogelijk, maar zeker ook zo efficiënt mogelijk. Het is belangrijk om goed te plannen en overzicht te houden binnen deze functie. Daarnaast zijn er vele doorgroeimogelijkheden binnen dit bedrijf. Het bedrijf gaat namelijk door een periode van grote groei, maar ook maak ik als persoon een groei door. Dit zorgt voor uitdagingen, maar zo is wel iedere dag anders. 

Platte structuur
Ik ga iedere dag met veel plezier naar het werk. Iedereen staat namelijk iedere dag voor je klaar. Ondanks de groeiende organisatie, blijft de platte structuur binnen het bedrijf bestaan. Als je een vraag hebt, bel je iemand op en je wordt meteen geholpen. Of dit nou een timmerman, teamleider of directielid is. De omgang van mensen ervaar ik als zeer gemakkelijk. 

Michel Borsje, 34 jaar
teamleider

In augustus 2020 is Michel Borsje begonnen als teamleider in hal 2. Hij zorgt voor het reilen en zeilen binnen de productiehal. Dat gaat van controles tot welzijn van de mensen. Zorgen dat het product tijdig gereed is en anders tijdig anticiperen en bijsturen.

“Toen ik op sollicitatiegesprek kwam en de hal binnenstapte, wist ik het meteen: ‘Dit is wat ik wil!’ Enerzijds vind ik het interessant om aan de operationele kant van het vak te staan, en anderzijds de ontwikkeling van onze mensen te zien en begeleiden.”

Luisteren
“Het is mijn taak om er voor te zorgen dat er een goede groep wordt gevormd die naar elkaar luistert en samenwerkt. Ik voed mijn collega’s met kennis en zij moeten plezier hebben in hun werk. Naar mijn mening wordt er dan ook automatisch harder gewerkt.”

Trots
Ik ben trots op de groepsdynamiek die er heerst. Iedereen is bereid om voor elkaar te werken. Binnen deze groeiende organisatie is iedereen in staat om mee te veranderen en net dat stapje extra te zetten. Samen de schouders eronder: ‘dat is het Blue Army-gevoel!’ 

Gezamenlijk doel
“Wij als bedrijf zijnde hebben een groot gevoel voor een gezamenlijk doel. Iedereen is anders, iedereen is uniek, maar we doen het wel allemaal samen. Het geeft mij dan ook écht een kick als er na een periode van hard werken de units Barli verlaten. Om dan vervolgens ’s avonds op de Bij Barli-App de foto’s van het resultaat van onze collega’s van de montage voorbij te zien komen, maakt mij extra trots!”